Get Adobe Flash player
Sembang Shoutbox
Sembang Login
TOYOTA ESTIMA vs TOYOTA WISH
  • Page:
  • 1

TOYOTA ESTIMA vs TOYOTA WISH
Facebook Twitter Delicious Digg FriendFeed Linkedin Reddit Stumbleupon MySpace Technorati Blogger Wordpress

TOYOTA ESTIMA vs TOYOTA WISH 6 years, 11 months ago #3635




sapa tahu harga ke dua dua model kereta tersebut sekarang..??? dengan rancangan kerajaan utk menaikkan harga petrol sebanyak 70 sen lagi mulai tahun hadapan (menjadikan harga petrol seliter RM 2.62),,,mana satu model yg lebih menjimatkan dari segi minyak, roadtax,installment bank, mantenance dan tempoh hayat kenderaan....

saja2 nak survey...nak beli tak mampu yobbbbb !!!!!!!!


TOYOTA ESTIMA vs TOYOTA WISH 6 years, 11 months ago #3667

  • bad
  • OFFLINE
  • Karma: 0
estima semua masuk malaysia secara ricon..kalo wish memang ader local model..estima cc..besar tapi sesuai ngan body dia..tapi wish body leh tahan jugak besar tapi cc kecik under power..2.0cc rega wish lebih mahal lg dari pada estima ...dari segi ruang estima lagi besar..tapi estima 3.0 jgn pakai ler minyak kuat ...sgt..tak lalu yob..tanggung nyer..

TOYOTA ESTIMA vs TOYOTA WISH 6 years, 11 months ago #3681




teman saja jer jalan2 sekitar tpt juei kereta di sekitar selayang dan bt caves ni ha...

aseinya bukan apa yob,,teman cuba nak test market kete honda buruk teman ni,,,berapa agak2 boleh laku..tak semena mena cina tu rekemen suwuh amik estima sebab dia kata estima skrg dah murah...

teman nak carik kete second hand utk bawak kerojer,,bukan nak buat utk berjalan...tup2 dia duk rekemen storm utk keroje sebab storm pun dah murah...

utk nak beregek nak berjalan jalan bawak famili,, cina tu rekemen estima sebab dah berlambak masuk malaysia (recon)...estima year made kat jepun tahun 2003/2004 masuk malaysia sbg recon dorang juei sekitar RM 120k hingga 130k jer...

kalau teman ade duit,,,teman amik.....

ngeh.. ngeh.. ngeh


TOYOTA ESTIMA vs TOYOTA WISH 6 years, 11 months ago #3703

  • bad
  • OFFLINE
  • Karma: 0
memang betui itu rega estima..dulu org tak berani pakai estima nie sebab takut spare takder yela sebab dia recon..tapi la nie berlambak kat jln raya ..dulu nak nampak satu model estima yg lama pun susah..tapi semnjak dua 3 menjak estima atau kereta recon dari jepun masuk bersepah kat jln raya..n kat used cars....org dah berani pakai dah...
kereta storm yer...kalo memang buat keje memang betui ler ..sesuai cuma rase nyer tayar kete 4wheel ne mahal sikit ..dan kalo tak silap storm nie chamber dia kuat lari..tak terkejor yop asyik makan tepi jer tayar nyer nanti...teman cadangkan mike ambik isuza dumix tu ..ambik baru terus sebab rega tak baper mahel..pastu ..minyak dia jimat sgt...terbukti minyak diesel yg digunakan hanya kalo tak silap 7 sen per km..dari segi penjagaan sumber dari kawan teman yg dah pakai baru setahun dia kata ok jer....teman dulu penah ler jugak merase pakai storm tapi bukan storm sendiri company sewa so teman pakai kereta free nie lain yeop ..tak pening paler nak jaga tokey repair jer..heheh jgn cakp rosak minyak pun tokey isi ..kalo teman terdesak nak isi pun teman isi lima rengget jer hehehehe mike pakai honda aper?

TOYOTA ESTIMA vs TOYOTA WISH 6 years, 11 months ago #3729





teman pakei honda cabuk jer...

model SH4 1.5 ex tahun 1991..yang body dia macam honda prelude tuh...leper...semua masih original dan standard lagi...enjin pun masih dara lagi...slow jer bunyi...

cina tu siap pujuk suruh tolak sebab model kete ni ramei yg carik kat used car...dia sanggup amik RM 17k sebab adik dia sendiri nak pakai..nak bikin tambah turbo...

tanak teman lego...


TOYOTA ESTIMA vs TOYOTA WISH 6 years, 11 months ago #3759

  • bad
  • OFFLINE
  • Karma: 0
so far teman rase ler memang dia offer mike mahal ler mcm tu sebab kalo rase teman ler kalo 17k tu rega trade in honda eg..ex memang bawah eg..memang mahel kedai tu ambik kete mike..mungkin dia nak tarik mike supaya tukar kete..tektik tu...

TOYOTA ESTIMA vs TOYOTA WISH 6 years, 11 months ago #3764





cina tu tak kisah teman nak beli ke idak kete estima atau storm yg dia offer tu...janji ,,,teman tolak honda tuh...

teman dah survey tpt lain,,,mmg kete teman tu market cuma dalam RM 12 k jer..tapi cina tu nak jugak sebab dia dah test drive...

lagipun dia berkenan bebenor no plate teman 8398...



rasa sayang nak tolak..



TOYOTA ESTIMA vs TOYOTA WISH 6 years, 11 months ago #3768

pawangmalam wrote:



sapa tahu harga ke dua dua model kereta tersebut sekarang..??? dengan rancangan kerajaan utk menaikkan harga petrol sebanyak 70 sen lagi mulai tahun hadapan (menjadikan harga petrol seliter RM 2.62),,,mana satu model yg lebih menjimatkan dari segi minyak, roadtax,installment bank, mantenance dan tempoh hayat kenderaan....

saja2 nak survey...nak beli tak mampu yobbbbb !!!!!!!!




bang pawang setahu i lah dua2 mahal..so pas nih pakat2 jalan kaki je lah...tol,minyak sume2 nak naki...adeiii....apa nak jadi...!!
  • Page:
  • 1
Moderators: bad, zulsa
Time to create page: 0.66 seconds